Ο Ομιλος Λάτση επενδύει

Ο Ομιλος Λάτση, μέσω της ναυτιλιακής του εταρίας Bilinder, δείχνει να αποφάσισε την ανανέωση του στόλου του, η επιχειρηματική αξία του οποίου παραμελήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της ενασχόλησης με άλλους τομείς όπως ο τραπεζικός.
Ετσι λοιπόν ο Ομιλος έχει καταλήξει στην κατασκευή 6 πλοίων τύπου product carriers, σε ναυπηγεία της Ν.Κορέας, χωρητικότητας 30 - 32.000 τόνων το καθένα. Η συνολική αξία της επένδυσης ίσως και να υπερβεί τα 120 εκατ. δολλάρια, δηλαδή γύρω στα 100 δισ. δρχ. Η Bilinder αυτή τη στιγμή διαθέτει 118 πλοία τα οποία ποικίλουν ως προς τον τύπο και την ηλικία τους. Στο στόλο της συνυπάρχουν υπέργηρα επιβατηγά, ρυμουλκά, όπως και ορισμένα από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια του κόσμου που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '70 με αρχές του '80 και τα οποία είναι μοιρασμένα μεταξύ της ελληνικής σημαίας και της σημαίας του Παναμά.
Πάντως το γεγονός ότι η ηλικία τους είναι σχετικά μεγάλη, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αξιόπλοες μονάδες για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά πλάνα του τελευταίου ίσως μεγάλου εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, κάνει μάλλον επιτακτική την ανάγκη κατασκευής νέων πλοίων.

Πηγή : Ημερησία, 12 Μαίου 1997


Copyright ©, 1997 Marinet