Ο Ομιλος Τσαβλίρη στη διεθνή αγορά

Ενα εντυπωσιακό άνοιγμα στη διεθνή αγορά μελετά αυτή την περίοδο ο Ομιλος Τσαβλίρη μέσω της αγοράς μετοχών ξένων ισχυρών εταιριών ναυαγοσωστικών και της ενίσχυσης του στόλου του με το αδελφό πλοίο του μεγαλύτερου ναυαγοσωστικού στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με τη ρώσικη κυβέρνηση έτσι ώστε ο Ομιλος να αναλάβει τη διαχείρηση και εκμετάλλευση και του αδελφού πλοίου του Krylov του οποίου τη διαχείρηση έχει τώρα. Αν οι διαπραγματεύσεις αποβούν επιτυχείς, τότε ο Ομιλος Τσαβλίρη θα ισχυροποιηθεί σημαντικά καθώς θα διαθέτει τα δύο μεγαλύτερα ναυαγοσωστικά στον κόσμο όπως και άλλα μικρότερα του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας τα οποία διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο.
Παράλληλα ο Ομιλος σκοπεύει στην επέκταση του μέσω της αγοράς αριθμού μετοχών ανταγωνίστριας εταιρίας που εδρεύει στην Ολλανδία. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να δυναμώσει τη θεση της στη διεθνή αγορά του "reck removal" όπου λίγες εταιρίες έχουν επιβιώσει και όπου όπως όλα δείχνουν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω συρρίκνωσης.

Πηγή : Ημερησία, 9 Μαίου 1997


Copyright ©, 1997 Marinet